português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
MOLI DE LA TORRE, EL []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 1   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 1
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Molí de la Torre, de la Riera de Gaià, pioner en la producció de Blanc d'Espanya / Joan Boronat i Aixalà
Boronat i Aixalà, Joan


En: Estudis altafullencs. Altafulla, núm. 47 (2023) , p. 141-150 : il.

Aquest treball fa un recorregut, a través de la mateixa experiència, del procés de polvorització del carbonat de calci, conegut com a Blanc d'Espanya, al Molí de la Torre, de la Riera de Gaià. Es basa en l'experiència personal d'haver treballat al molí, el negoci familiar, durant el període de vuit anys. Explica l'origen d'aquest molí medieval, com va anar a parar a mans de la família Boronat i la transició de molí fariner cap als minerals, des de l'extracció del carbonat fins a la comercialització del producte. La trituració de la pedra, el refinament aconseguit amb les moles, l'energia hidràulica i elèctrica, els usos i aplicacions del Blanc d'Espanya, els mercats, el transport i un seguit de curiositats i anècdotes que donen a entendre una època i forma de treball, de la qual gairebé no en queden testimonis.


Matèries: Pedreres ; Recursos minerals ; Indústria extractiva ; Molins ; Empreses familiars
Matèries:Molí de la Torre, el
Àmbit:Riera de Gaià, la
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/EstudisAltafulla/article/view/417506
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat Rovira i Virgili; B. Pública de Tarragona; B. Centre de Lectura de Reus; Biblioteca Municipal d'Altafulla; Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3